TELEFOMANI

Den første overskriften som slo meg, var: Et forhold bygges ikke over mobiltelefon! MEN, det gjør det jo i disse syke mobiltider. Tinder, Happen, Sukker, WhatsApp, Twitter, Periscope, Snap … You name it! En ting er ihvertfall sikkert. DET overlever ikke på mobiltelefonen. Det må jobbes like mye med nå, som før denne boblen av tastetrykk og digitale impulser slo oss helt over ende.

image

Misforstå meg rett, jeg er i de grader med på bølgen. Dog, tar jeg meg oftere i at jeg kjenner sinne og en voksende frustrasjon hver gang jeg titter ned på den lommekjære dingsen, som skriker og blinker. Akkurat som om jeg går glipp av noe om jeg ikke sjekker Face fire ganger i timen. For å ikke glemme Snap og Instagram like ofte. Det var DEN timen det … For satan og fort tiden går når man sitter der og lurer på andres ve og vel.

Så hva skal jeg gjøre da? Nå er det jo sånn at jeg har valgt å ha en ganske så offensiv instagramprofil, hvor jeg legger ut bilde hver dag og jobber ganske mye med å få likes og følgere. Det tar tid det! Om man ikke legger ut bilde hver dag, så mister man følgere fortere enn flint. Gjør det noe da? Tenker du. JA! Det gjør det! For hvor mer poulær du er på sosiale medier i min bransje, hvor hottere er du. Man får flere jobbtilbud og blir mer ettertraktet. Man får tilsendt gratis produkter og man blir bedt på lanseringsfester. Hvem er det som ikke vil det da ? Det er der du knytter kontakter og får kjennskap til markedets nyheter. For å ikke snakke om, det er DER jeg skaffer nytt innhold til blogg og instagram. En evig runddans. Jeg liker det, sånn ytterst ute. Inne i meg er jeg litt ambivalent.

Hvorfor jeg er ambivalent? Nei, det er ikke forde jeg er redd for å eksponere meg for alle i sosiale medier. Jeg er snart tretti-fem år og har rimelig kontroll på hva jeg legger ut og hvem jeg er. Jeg kan stå for det. Den ambivalente tanken kommer forde jeg irriterer meg grønn over folks ( og til tider meg selv ) syke forhold til denne dingsen i sosiale lag. Når ble det greit å dive ned i en skjerm rundt et middagsbord med familien? Du kan like så godt reise deg opp, ta med søndagsmiddagen å sette deg foran tv`n. Når ble det greit å være mer på chat med andre venninner enn de du faktisk har brukt en måned på å avtale en kaffedate med? Utrolig dårlig folkeskikk! Nå har vi hatt denne facebook-distraksjonen i våres liv i snart ett ti-år, det er ikke revolusjonerende og dagens bombe det her.

Det verste av alt er jo at man får ikke med seg en dritt. Vi lever i vår egen boble. Vi kan sitte på trikken i tyve minutter å passere fire bilulykker, en brann og folkemord uten at det har gått opp et fuckings warning-tegn.

VI MÅ VÅKNE OPP! Ta innover oss. Lytte. Være oppmerksomme. Være medmennesker.

image

Hvorfor jeg plutselig gir meg selv og dere denne skyllebøtta? Jeg vil ha mer oppmerksomhet og tilstedeværelse. OG, da snakker jeg ikke om på sosiale medier. Jeg snakker om, av kjæresten, venner og forbipasserende. Jeg kan løpe rundt naken i stua med turban på hode, og samboer`n enser ikke en dritt. Jeg kan sitte og gulpe litersvis med tårer og min beste venninne ser en annen vei. Jeg kan bli antastet på gaten og forbipasserende går og spiller candy crush ….

Jeg gleder meg til den dagen vi går ut i bikini første snøværsdag og får en skikkelig fet snøball i hodet. Kanskje vi våkner opp da. Nei, det blir jo en ganske så saftig snap.

Så kjære samboer. Om jeg sitter så dypt begravd i den sosiale profilen min at jeg glemmer å spørre hvordan dagen din har vært. Please, arrester meg. Det er ikke greit!

Kjære venner. Om jeg sitter mer på mobilen min når vi først er sammen en kveld, enn å være en god og lyttende venninne. Vær så snill, arrester meg. Det er ikke greit!

OG, kjære forbipasserende. Om jeg dulter borti deg på gata så du snubler og mister alle varen dine … Vær så snill, ARRESTER meg. DET ER IKKE GREIT!

image

En liten digresjon fra en sminkerelatert blogg. TAKK, for meg!

Ps: Sees på Insta, Snap og Facebook!

Dollytrolley

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *