MakeUp-base

De fleste jenter like å sminke seg. Om ikke til hverdags, så til fest. Det er dog mange som ikke aner hvor de skal starte eller hva de forskjellige produktene betyr og gjør for hverandre. Her er mitt tips til en god og solid base, både før en lang arbeidsdag og party – all night long.

  • Det er alfa omega å starte med en god ansiktvask. Selv når man ikke har sminke på fra før av. Smør deretter huden godt inn med en ansiktskrem. Tørre flekker vil syntes under en hver makeup.
  • Påfør så en ansiktsprimer. Dette er basen for videre makeup. En primer glatter ut huden, fyller porer og delevis linjer. Den legger seg som en hinne på huden og det vil være enklere å jobbe med neste steg, foundation. Sminken vil også sitte bedre og lengere på huden.
  • Smør så på foundation. Her er det viktig å få et jevnt resultat. Vær ekstra påpasselig i overgangen mellom kjeveparti og hals, rundt tørre flekker og i hårfeste. Selv liker jeg å kombinere (rene) fingre og en beautyblender (svamp). Du kan også bruke en flat sminkekost.
  • Consealer, mitt favorittprodukt! Her smører jeg produket under øyne og videre nedover kinnene, langs neseroten. Jeg legger kremen under ytre kant av øyenbryn, mellom brynene, på nesen, litt over amorbuen og under underleppen. Jevn deretter ut med fingrene eller hva du liker å jobbe med. Dette vil fungere som en highlighter.
  • Gå over ansiktet med et transparent pudder eller et kompakt pudder for høyere dekkevne. Pudderet matter ned resultatet, spesielt om du bruker en foundation med mye olje.
  • Konturere. Her anbefaler jeg et kontur-kit. Du vil da ha muligheten til skifte mellom ulike nyanser. Du kan også bruke et tilpasset pudder for din hudtone. Dus pudderet inn der du ønsker å fremheve. Gjerne på kinnbein, øverste del av pannen, langs kjevepartiet og evt. langs nesen om du ønsker å smale den ned.  Husk også og børst lett på halsen slik at du får et jevnt resultat. Vi ønske myke overganger.

contouring-highlighting-techniques

  • Blush. Børst gjerne litt farge i kinnene for et friskt resultat. Være seg brun, rosa eller lillatoner.
  • Avslutningsvis bruker jeg en highligter i pudderform og stryker den på de partiene som stikker litt ut i ansiktet i forhold til resten. Dette for å gi lyset noe å reflektere seg i. Gjerne da på kinnbeinet og litt ut mot tinningen, på brynsbeinet, nesebeinet og amorbuen.
  • Du kan gjerne avslutte det hele med en fikseringsspray. Disse produktene lover at sminken vil sitte «det lille ekstra»

Dollytrolley

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *